Vintertrening

Det er nå grunnlaget for neste sykkelsesong skal legges. Det kan være tungt å komme seg ut på mørke og kalde morgener, da er det viktig å ha en mening med hver økt. Når du vet hva ønsket utbytte er, kan du justere økter etter dagsform, vær og andre planer. Med et mål for øye blir også treningen langt mer inspirerende.

Desembertur på skogsbilveier med bra selskap

Desembertur på skogsbilveier med bra selskap

I november-desember liker jeg å jobbe med å legge en base så jeg tåler mye trening inn mot sesongen. Da går det mye i langturer og o2-intervaller. Utover vinteren fokuserer jeg gradvis mer på på terskel og arbeidsøkonomi i området rundt terskel. Det er på denne intensiteten vi terrengsyklister stort sett konkurrerer.

Vi er heldige med været for tiden, og mellom alle julemåltidene er det deilig å komme seg ut og nyte lav desembersol. Selv liker jeg å variere mye i oppkjøringen. Langrenn, løping, styrketrening og stiturer er de mest brukte treningsformene.

Langrenn
En av de mest brukte alternative treningsmetoder blant nordiske syklister. Det beste alternativet for langturer, hvor du får timene dine, trent kapasiteten og styrke på en gang. Skøyting er det mest relevante for sykling, men klassisk er en fin avveksling i perioder med ellers mye trening på beina.

Langrenn blir enda morsommere med god glid, så her er det også mye moro for de utstyrsinteresserte. Jeg får veldig god hjelp med både ski og prepp av Bull Ski & Kajakk, anbefales varmt om du vil glid fra kompisen på neste økt.DSC_000023

Løping
Veldig enkel treningsform. Kle på deg, snør skoene, ut og løp. Veldig bra kapasitetstrening, men kan være vondt for ben som trives best på pedaler. Jeg er veldig glad i å løpe bakkeintervaller, på den måten sørger jeg for at blodpumpa virker året rundt.

Styrketrening
Styrketrening mener jeg også er en viktig del av treningsarbeidet. Med god og stabil kjernemuskulatur forebygger du skader, sitter bedre på sykkelen og kjører bedre teknisk. Styrketrening på beina er mer omdiskutert. Selv føler jeg et stort utbytte av tung styrketrening på de muskelgruppene vi tråkker med. Til tross for at man sjeldent eller aldri er i nærheten av maksstyrke på sykkelen, opplever jeg at jeg kan sykle mer avslappet og økonomisk med større styrke tilgjengelig.

Det gjelder å finne øvelser som er relevante for den arenaen du vil prestere på. Jeg anbefaler å ta kontakt med noen som kan hjelpe deg med et godt program.

Knebøy, en øvelse jeg bruker mye. Protip: hold ben og knær i skulderbredde, som på sykkelen

Knebøy, en øvelse jeg bruker mye. Protip: hold ben og knær i skulderbredde, som på sykkelen

Stiturer
På høsten og vinteren er det mange som setter bort sykkelen, men jeg har ofte mange fine turer på denne årstiden. På sti får man både tråkket og tatt vare på teknikken. Som en bonus er det jo også skrekkelig moro 🙂

Riktig utstyr er viktig. Gode klær må til for å holde varmen. Vintersko og -hansker er et must. For mer moro på snødekte og krevende stier gir både stisykkel og fatbike den ekstra fremkommeligheten som trengs. Når forholdene er som nå er også piggdekk viktig.

Frosne stier med et tynt snølag gir mye moro!

Frosne stier med et tynt snølag gir mye moro!

10857995_10152503983261121_7252463250251393448_n

Ikke nøl med å ta kontakt hvis du trenger tips eller vil ha hjelp med treningen! Jeg er klar til å bistå 🙂 Ta kontakt her

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s