Årets rittsykkel

Denne uken har jeg fått noen turer på min nye S-Works Epic, og det er en sykkel som fortjener noen ord. Kort fortalt er det den kuleste sykkelen jeg har prøvd.

sw

Jeg har allerede i mange år kjørt fulldemper, men for denne sesongen ser det ut til at fulldemperne virkelig har kommet for å bli i rittmiljøet. Med moderne sykler får man ekstra flyt i tekniske partier, uten å tape noe i klatringene. Epic WC-modellene er kortere og brattere enn standard, som gir presis og lynkjapp styring. Det føles nesten som man har styringen til 26″ hjul og flyten til 29″ hjul.

S-Works’en kommer selvsagt med Specialized sine dempere med Brain, det vil si automatisk låsing i begge ender. Sykkelen merker selv når den skal være stiv, og når jeg trenger ekstra hjelp for å finne flyten. Mindre å tenke på for min del = raskere, enklere og mer effektiv sykling.

brain

Den aller kuleste nyheten for i år er imidlertid elektrisk giring. Shimano har i år hjulpet meg med en ny XTR Di2 gruppe på sykkelen. Dermed slipper jeg å bekymre meg for wire som pakkes med gjørme, og den kraftige motoren i bakgiret sørger for presis giring under hvert skift. Det var både imponerende og overraskende å kunne gire presist med maks trøkk i pedalene opp korte kneiker. Til og med dobbelskift går lynskarpt. En velkommen bonus er et rent og enkelt utseende på sykkelen. Batteriet er gjemt bort i setepinnen, og ledningene føres også internt.

Førsteinntrykket er en lynrask, presis og dønn solid sykkel. Gleder meg til å gi gass på denne!

Imorgen går turen til slettestrand, og der startes også sesongen med treningsritt på søndag. Update kommer!

Arkivfoto fra Slette' 2013

Arkivfoto fra Slette’ 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s