Uhell i Danmark og test av danske sykehus

Etter planen skulle sesongen åpnes forrige søndag i Slettestrand. Moroa varte i ca 2 minutter før jeg gikk en kraftig stokk i møte med brystet først. GPS-loggen viser at jeg holdt ca 30km/t før kræsjen, så det var litt krefter i sving.

TILARKIV

Her ligger jeg altså

Stokken gjemte seg rundt en trang sving, og øynene mine fikk aldri med seg at den stakk ut i løypa. Det er en rar følelse når hodet vil frem og kroppen henger igjen. I følge øyevitner fløy jeg et par meter bakover etter kræsjen, før ferden har båret videre til Aalborg Sygehus.

For dere som nå higer etter detaljer: På søndag var det mye action. Jeg var til undersøkelse både på akutten og innom et par CT-scaner, før de til slutt fant en blødning på aorta(altså hovedpulsåren) i magen. De første døgnene ble tilbragt på intensiven, med flere slanger koblet til kroppen enn jeg klarte å holde styr på.

krøpling

Legene klarte aldri å finne ut nøyaktig hvor det blødde fra, og på et tidspunkt begynte blodverdiene å bli ekkelt lave. Heldigvis snudde hellet mitt og blødningen stoppet. Derfra var det i første omgang medisinering for å holde tilstanden stabil, og i midten av uken ble jeg koblet fra slangene og flyttet opp på et enerom. Her har jeg sakte men sikkert kommet igang med både spising og tatt noen steg for egen maskin. A small step for mankind, a giant leap for man.

Tilstanden nå er langt bedre, jeg kan gå korte turer og blodverdiene er på vei opp igjen. Men jeg har fortsatt en hevelse som minner om en tennisball på siden, og det er helt tydelig at det er noen stabiliserende muskler på siden som ikke virker lenger.

I morgen skal jeg få dra hjem, og da starter en lang prosess med å komme tilbake i full fart på sykkelen. Selvom jeg ikke har vært ute så lenge regner jeg med at formen er kraftig redusert, og herfra gjelder det å være tålmodig og skynde meg (veldig) sakte.

Jeg hadde gledet meg til å imponere meg god form i de første rittene i år, nå håper jeg heller jeg får brukt de som en del av opptreningen. Det er et hardt slag, men jeg er fast bestemt på å være tilbake i toppform i sommer!

hjelm

Denne gjorde en viktig jobb

Jeg vil også rette all min takknemlighet til alle som hjalp meg ute ved feriecenteret, og en stor gjeng med veldig dyktige leger. Det er overveldende hvor rask og god hjelp jeg har fått! Hvis du først skal skade deg, kan jeg anbefale Danmark

5 thoughts on “Uhell i Danmark og test av danske sykehus

  1. Det var en kjedelig start på sesongen og hørtes ikke veldig bra ut. Håper det ikke er noen skader som kommer til å plage deg lenge og at du snart er på sykkelen igjen Fredrik. God bedring!

    Like

  2. Pingback: Terrengsesongen 2015 | Fredrik Haraldseth

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s