NC, trening og enduro

Det har vært en hektisk tid siden sist. Etter den første NC-helgen gamblet jeg litt og la ned ekstremt store treningsmengder. Det bar frukter og jeg klarte å skrape sammen en grei form til vårsesongens høydepunkt; NC på Langsetløkka 8-10. mai. For første gang ble det arrangert UCI etapperitt i norge. Det betyr mye UCI poeng, som igjen betyr bedre startposisjon i viktige ritt. Når i tillegg løypene på Kjelsås er blant de morsomste i landet var det moro å få til en bra helg.

2015-05-08 18.43.55

Sykkelen var pyntet med matchende stickers fra Xito

Fredag, dag 1 sto det kortbane på programmet(fellesstart med ca 30min konkurransetid) Løypa gikk på raskt underlag, men med mye stigning. Jeg kom meg igjen raskt ut fra start, men kjente farten i tet var for høy mot slutten av førsterunden. Derfra og inn lå jeg på halvavstand, og plukket en og en som stivnet i front. Til slutt var det bare svenske Emil Linde som var igjen i front, og jeg gikk i mål som nr.2 og beste norske. Overrasket meg selv og sikkert de fleste andre, men det var både utrolig gøy og en stor lettelse og vise litt av hva jeg har inne allerede nå.

rye27 - Copy

2.etappen var et tradisjonelt rundbaneritt i en teknisk og fysisk hard løype. Jeg kom bra ut, og fikk kjøre mitt eget løp hele veien. Når bakkene ble lengre kjente jeg godt at formen fortsatt ikke er helt der den skal, men gjennomførte ellers et veldig bra ritt takket være teknikk og gammel rutine. Etter 1t 40min med blodslit kom jeg i mål som nr. 6, men avstandene fremover var små, og jeg holdt fortsatt en 3.plass i sammendraget.

Siste dagen kjørte vi tempo, en runde i gårsdagens løype. Johan Strømberg lå under 2 sekunder bak meg i sammendraget, så det var viktig å levere et godt løp. Jeg kjente allerede fra første tråkk at gårsdagens tur i kjelleren hadde kostet. Måtte snakke litt hardt til meg selv et par ganger for å holde farten oppe. Heldigvis kom jeg inn rett foran Johan, og endte på 3.plass sammenlagt etter helgen. En fantastisk følelse å være der oppe allerede, og jeg fikk tredoblet beholdningen min på UCI-rankingen.

NClangsetløkka5

Jager sekunder

Må også takke Rye for et morsomt og bra arrangement, håper det blir mer av dette!

Etter Rye-helgen var jeg ganske tom både fysisk og mentalt. Tok da en rolig uke, før jeg har startet opp treningen igjen denne uka. Nå blir det en periode med hard grunntrening inn mot rittene som kommer utover sesongen. Allerede imorgen setter jeg snuta opp mot Nesbyen, hvor det arrangeres 80/20 Enduro. Konseptet er tidtagning på fartsetapper nedover på morsomme stier. Det har jeg aldri prøvd før, så det fikser jeg helt sikkert! Blir i alle fall moro med hyttetur og få utfordret teknikken litt.

2015-05-08 20.20.17 (1)

One thought on “NC, trening og enduro

  1. Pingback: Terrengsesongen 2015 | Fredrik Haraldseth

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s