Sramliga Varde

Vel hjemme igjen etter en bra helg i Danmark. Jeg kan ta med meg mye positivt, men heldigvis er det fortsatt litt å jobbe med 🙂

www.deleuranfoto.dkLøypene i Danmark består tradisjonelt av raske flytstier, null hvile og hyppige fartsendringer, og Blåbjergløypa i Varde var intet unntak. Det er også typisk konkurransetid noe i overkant av normen på 1t30-1t40. Jeg har slitt i flere år med å knekke koden på disse rittene. Normalt ligger styrken min i tekniske partier, og evnen til å hente meg inn raskt i disse, noe som er mangelvare i danske løyper.

Jeg var derfor spent da jeg sto på første rad søndag ettermiddag. Kom meg bra ut i starten og ble med en rask gruppe som kjørte om pallen de første to rundene. Beina føltes lette og fine, men litt ute på 3. runden måtte jeg slippe og finne en jevn fart. Søndag var siste dag i en 3 ukers lang treningsperiode, og da er alle fartsendringene ganske brutale for beina. Først hadde jeg en liten indre samtale som endte med klar beskjed om å HTFU, og etter å hevet innpå et par energigeler fra Winforce kviknet jeg til igjen og kjørte ned rundetidene på slutten. Det er jeg veldig fornøyd med, og er et godt tegn på at utholdenheten endelig er på plass igjen etter kræsjen i våres.

www.deleuranfoto.dk

Her i en noe negativ periode

Jeg kom i mål som nr. 7, og best av de norske. Var bare sekunder fra å ta igjen 6, men det var sjeldent hardt på slutten. Jeg er fortsatt stiv i både rygg og ben, nå 3 dager etterpå. Uansett veldig kult å endelig prestere i Danmark, tror det er et godt tegn for rittene som kommer.

For dette rittet gjorde jeg også noen små endringer fra mitt vanlige utstyrsoppsett. Skrudde begge demperne et hakk strammere enn vanlig, og byttet bakdekket til Renegade 1,95. Det var helt rått i den raske løypa, sykkelen føltes rett og slett rask som en hardtail i bakkene, mens den fortsatt sørger for ekstra flyt. Ingen grunn til å gå for hardtail selv i grusritt!

I morgen er det ut på tur igjen. Trøndelag står for tur med to NC/UCI ritt, sprint på lørdag og rundbane på søndag. Håper på en god dag og bra flyt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s