Nordisk mesterskap og NC Horten

Nok en bra ritthelg er over. Horten byr som vanlig på tøffe løyper, strålende arrangement og bra vær.

På lørdag hadde rittet status som nordisk mesterskap og UCI C1 ritt. Det var et sterkt felt på start, faktisk det tøffeste feltet jeg kan huske å ha sett i Norges Cup’en. Jeg kom litt bakpå i starten, men fant fort min egen fart og kjørte meg oppover uten å stresse. Må si meg greit fornøyd med 11. plass, men det jeg er mest fornøyd med er hvor nærme vi var teten. Tidene fra årets ritt hadde plassert seg langt oppe på fjorårets resultater, til tross for noe lengre løype i år.

start horten

Mye skjer på en gang i starten. Foto: Raymond Poosz

Dag 2 og søndag var det et nytt rundbaneritt på programmet, denne gangen klassifisert som UCI C2. Altså en kategori lavere, men med samme tøffe motstand. Det var nok mange slitne ben på start, men vi satt avgårde i et bra tempo. Jeg satt bra med fra start, men slet litt med farten i bakkene. Kjørte taktisk klokt og kontrollert oppover, og brukte teknikken til å tette luker i de krevende utforkjøringene ned mot stadion igjen. Det fungerte veldig bra, og jeg endte på en ny 11. plass. Dag 2 var lukene fremover enda mindre, og det var kun sekunder som skilte fremover. Litt surt å ikke ha krefter til å ta de siste plasseringene, men godt fornøyd med farten jeg hadde.

DSC03175

Satser på at NM-formen kommer igjen utover høsten

Følte jeg fikk ut det jeg hadde i helgen, og sykkelen fungerte igjen helt perfekt. Epic S-works satt opp med Fast Trak 2.2 dekk og kraftige Sram Guide bremser lot meg holde stor fart i de tekniske partiene.

Nå blir det først litt trening, før jeg prøver meg på et par maratonritt. Birken og Vestmarkrittet er neste på planen, deretter venter sesongens siste rundbaneritt!

Forøvrig har jeg nå kjørt meg opp til en 200. plass på UCI-rankingen, og det er jeg veldig fornøyd med! Før sesongen var jeg ranket som 722. Ganske bra forbedring der altså.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s