Rittrapport Dachstein-Salzkammergut MTB Battle C1

I helgen reiste jeg ned til Østerrike med tidenes minste landslag, meg og pappa. Vel fremme i Obertraun fant vi også Torjus Bern Hansen mellom de bratte fjellsidene. Som vanlig er det gøy å være på tur, og Obertraun leverte både en rask og morsom løype og fantastisk natur. Rett og slett et av de råeste stedene jeg har besøkt.

utsikt

Storbyen

På fredag kjørte jeg en runde med rittfart i løypa, og kjente formen var god. Derfra var det bare å slappe av og spise godt inn mot rittet på søndag. Godt og vel halve startfeltet var rangert i topp 100 på verdensrankingen, og jeg var skikkelig gira på å dele ut litt juling til noen av de store. Jeg vet jeg er god på raske starter når formen er god, så taktikken var å gå all-in på startloopen og finne meg en rask gruppe.

Startloopen gikk akkurat etter planen, og jeg fikk presset meg langt frem i feltet. Dessverre tok det ikke lang tid før jeg kjente at åpningsfarten var langt over evne, og beina sto rett ut. Måtte sette ned farten for å komme meg igjen, men fikk aldri helt opp igjen det trøkket jeg ville ha. Pushet det jeg kunne på slutten og tok tilbake et par plasseringer, blant annet en som punkterte rett før mål. Det var en god bekreftelse på hvor viktig det er å aldri gi seg! Karret meg inn til en 18. plass, og det er jo godkjent fra startnummer 18.

rockgarden

“Norskelinjen” gjennom rock garden

dosering

Håndbygd flyt!

Så i ettertid at jeg hadde kjørt runden over 1min raskere under fredagens økt enn jeg klarte på rittet. Det var altså en god del å gå på, men denne gangen bestemte jeg meg for å gamle på en (for) hard åpning. En erfaring rikere der altså.

Til helgen står NC avslutning i Svelvik for tur, og der venter en tøff kamp mot Erik Hægstad om 2. plassen i sammendraget!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s