Høst og CX

Høsten er her, og det er en flott tid for sykling! Mange setter bort sykkelen etter Birken eller siste NC, men det er nå man får de virkelig flotte opplevelsene ute.

Selv fyller jeg høstdagene med lange, fine turer i marka. Både på grus og sti. Skulle gjerne vist litt bilder fra de siste ukene, men har rett og slett kost meg så mye at jeg har glemt å finne frem mobilen og knipse.

Haveråsen

Nydelig utsikt på toppen av Haveråsen

Relativt nytt i Norge er høst- og vinteridretten sykkelkross. Jeg har forelsket meg fullstendig i det kompakte og intense konkurranseformatet. Sykkelkross er en nøytral arena hvor landevei og terrengsyklister møtes, og det legger til rette for mye spennende racing.

I fjor høst hadde jeg god fart på krossen, og endte på 2. plass sammenlagt i NC. Rytmen, eller snarere mangelen på rytme, i krossritt passer beina mine bra. Motivasjonen har derfor vært stor for å forbedre det resultatet. Høstformen har vært veldig bra, og jeg merket tidlig at de som skulle slå meg i år måtte sykle fort. Så langt er fasit seier i de to første norgescupene og seier i Superpokal Voldsløkka. Allerede til helgen besøker NC Tønsberg og Skien, før vi drar innom sørlandet på veien mot NM 15. november. Jeg er mer enn klar til å forsvare den gule ledertrøyen!

DSC08443

NC Spikkestad bød på mye tette fighter

DSC08563

Sand kan være en prøvelse

I disse dagene mellom rittene fokuserer jeg på å terpe teknikk. Det er mye brå retningsendringer i kross, og stadige hindere som tvinger oss av syklene. Det er helt vesentlig å kunne ta vare på farten gjennom hele løypa. Det er moro å jobbe med sykkelkontrollen fra en ny vinkel.

Og teknikktreningen kommer til sin rett, her i duell med Edvald:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s