Trick or treat

I helgen feiret vi halloween ikledd lycra under NC sykkelkross i Tønsberg og Skien. For min del ble det trick på lørdag og treat på søndagens ritt.

DSC01069

En av svingene som tok innersvingen på meg

På lørdag var Tønsberg arrangør, med en klassisk løype i norsk cx-sammenheng. Kjente allerede på oppvarming at beina var bra. Dro ut og testet løypa, og hadde full kontroll på de sleipe svingene. Bestemte meg derfor for å pumpe opp 3psi ekstra i dekkene for å unngå en evt. punktering. Resultatet var null grep, og et utrolig frustrerende ritt. Måtte tette luker av varierende størrelse ut av hver eneste sving, og det ble fort tungt. Var med teten ut på førsterunden, men jeg måtte slippe meg lenger og lenger bakover, og til slutt krysset jeg målstreken som nr. 4, et godt stykke lenger bak enn jeg håpet på. Samtidig må jeg rose arrangøren for både arrangement og en rå løype, som skilte på alle de riktige måtene. Lørdag kveld gikk med til omstilling, jeg la om til grovere dekk og var veldig gira på revansj i Skien.

Før søndagens ritt var jeg bedre forberedt på forholdene i løypa, og hadde en klar plan for hvordan rittet skulle gjennomføres. Løypa i Skien er rask, og det blir fort mer taktisk sykling i en samlet gruppe. Tidlig skilte det seg ut en 4-mannsgruppe, bestående av Sebastian Fini, Morten Vaeng, Nicolas Bourdillat og meg selv.

DSC01810

Jeg vet jeg har en god avslutning, og for min del handlet det om å bruke minst mulig krefter frem til sisterunden. Det var mange forsøk underveis, både ut av sandgraven og over de lange tråkkepartiene. Jeg vil våge å påstå at det ble det raskeste og hardeste krossrittet vi har kjørt i Norge hittil i år.

DSC02043

Bet i både tenner og styretape underveis

Den beste sjansen til å få en luke var en bratt kneik tidlig på runden, og det viste seg at både jeg og Fini haddde samme plan. Vi spurtet side om side opp mot toppen, men dansken hadde det lille ekstra og fikk de nødvendige metrene over toppen. Jeg jobbet det jeg kunne resten av runden, men fikk aldri helt kontakt igjen. Endte som nr.2, og er godt fornøyd med det. Digg å vise for både meg selv og andre at formen er der.

DSC02219

Skulder mot skulder mot toppen

Det drar seg til mot en jevn innspurt i sammendraget i NC. Kristoffer Wormsen ligger ikke mange poeng bak, og jeg gleder meg til mange nye, spennende fighter på sørlandet til helgen! Kan love at de som har lyst på nye trøyer skal sykle fort 😉

One thought on “Trick or treat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s