Påskeløbet i Slettestrand

En av årets artigste tradisjoner er sykkelturen til Slettestrand i Danmark i Påsken. Her er det raske, håndbygde stier, og alt ligger til rette for å finne tilbake rittfarten på sti.

12045506_961869030555701_8334634691135098364_o

Flyt hele veien! Foto: Feriecenter Slettestrand

 

I år er jeg her med Asker Elite MTB, som jeg er trener for. Morsom gjeng å være på tur med, og spennende å kunne følge opp de unge lovende på nært hold. Vi kom ned hit på fredag, og har allerede fått noen bra økter i skogen.

Fredagen begynte med unødvendig mye spenning og stress, da jeg etter å ha lett gjennom all bagasjen i 1t måtte innse at jeg hadde lagt igjen akslingen til forhjulet hjemme i Norge. Belønningen ble en aldri så liten biltur på tvers av Jylland for å få tak i det ene eksemplaret av riktig aksling som fantes i denne delen av Danmark. Sløvhet til side, i dag ble sesongen sparket i gang med Påskeløbet, og jeg var svært spent på å se hvordan jeg lå an i forhold til resten av den norske eliten.

Vi starter som vanlig nede på sandstranden, en start jeg har løst svært dårlig de siste to årene. I fjor endte det sågar med et sykehusopphold etter noen i overkant friske forbikjøringer. I år gikk det hele mye bedre, og jeg var med i teten inn på stirunden. Vi ble tidlig en liten gruppe som fikk en luke til resten av feltet, bestående av Eskil Evensen Lie, Torjus Bern Hansen, Erik Resell og Petter Fagerhaug. Løypen er veldig rask, med mye fartsendringer, dermed ble det stadige endringer i teten og alltid en som prøvde å øke farten. Jeg lå for det meste på hjul og syntes farten var voldsomt høy, men beina fungerte veldig bra. Mot slutten ble forsøkene mer seriøse, og jeg begynte å merke kjøret. Presset hardt over kulene for å komme opp igjen til teten, men ble straffet i de raske utforkjøringene og gjorde noen småfeil som ble avgjørende. Summa summarum er jeg fornøyd med hvordan kroppen føles, og det var små marginer som avgjorde. Jeg ble til slutt nr. 4, men bare 3 sekunder bak seirende Torjus(grattis!). Det blir svært bra å komme igang med rundbanerittene i enda tøffere løyper fremover.

535278_10153375123706121_3365346020335087731_n

Med på turen har jeg en prototype fulldemper fra Hard Rocx. Den var helt rå på de raske stiene i dag, veldig stabil i de krappe svingene og god respons i de bratte kneikene. Skikkelig gøy når man føler seg “hjemme” helt fra starten av på ny sykkel. Hold utkikk for den på rittene fremover!

Nå er de yngre gutta i huset i gang med hjemmelagede hamburgere, før mye kvalitetstrening står på planen neste uke. Gleder meg!

 

One thought on “Påskeløbet i Slettestrand

  1. Gratulerer med 4. plass. Føler meg nesten norsk når dere gjør det så bra i hjemlandet mitt 🙂 Det er litt oppløftende at du gjør det så bra, da er det lettere å svelge at man er laaangt etter dine stravatider rundt omkring i Bærum-og Oslomarka 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s