Bundesliga Bad Säckingen

I går startet sesongen for alvor med det første rittet i Bundesliga.

På torsdag morgen dro en bra gjeng fra landslaget ned til Freiburg i Tyskland. Har har vi bodd siden og trent og ladet til rittet. Freiburg er et ideelt sted å bo, veldig sentralt i Europa, mye gode stier og treningsmuligheter samt vi har både mekaniker og fysio her.

Jeg var veldig spent før rittet da jeg har kjent at formen er god, men jeg hadde mye tung trening i beina den siste uken. Det er et opplegg jeg ofte har hatt gode resultater med før. Startlisten fortalte at vi skulle få en veldig god pekepinn på hvor nivået ligger. Bundesligaen var av kategori HC(høyeste nivå under World Cup), og alle de raskeste terrengsyklistene i verden sto på start. Vel, i alle fall nesten alle.

BL

Løypa startet opp en bratt klatring på asfalt, før resten av runden bød på rask, morsom og trang sti. Det var dermed veldig viktig med en god start. Jeg kom meg veldig bra ut fra startposisjon 39, og tok noen plasser både på vei opp bakken og gjennom første terrengparti. Det ble dessverre et av få lyspunkter i dag. Folk passerte meg fra begge sider, og jeg lurte ofte på hva jeg egentlig drev med. Klarte aldri å presse skikkelig, og måtte bare sette meg ned og tenke at dette rittet fikk bli en god hardøkt. Manglende overskudd og fart i beina holder altså ikke mål på dette nivået.

IMG_4629

Nå skal vi ha et par roligere dager i sola med færre treningstimer og mer fart i beina, og så er jeg heltent for revansj i den italienske cupen om 6 dager! Har mye krefter som skal ut 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s