Motgang

Årets sesongstart har ikke gått helt etter planen. Etter en veldig god høstsesong i fjor, og mange bra opplevelser på krossen i vinter var iveren stor etter å ta nye og større steg på terrengsykkelen.

Etter å ha blitt tatt ut på terrenglandslaget var det store målet å levere et bra løp under EM i Sverige. EM går uvanlig tidlig i år(8. mai), og det ble lagt inn harde treningsbolker gjennom vinteren for å kunne finne formen tidlig. Den siste bolken i sesongoppkjøringen var på tur med landslaget til Tyskland og Italia, hvor vi skulle kjøre to HC ritt. Etter den tunge dagen i Tyskland bestemte vi oss for at jeg trengte en rolig uke før Italia. Av erfaring fra tidligere sesonger bruker jeg som regel 6 dager fra utslitt til toppform, og derfor stilte jeg igjen til start i Italia full av selvtillit. Jeg kjente tidlig i løpet at det var ikke tilfelle denne gangen, og følte meg både sliten og manglet fart i beina. Sto av ganske tidlig for å ikke dra meg selv enda lengre ned.

DSC05254

Helgen som var åpnet Norgescupen og den nye Nordiske cupen på Fiskum. Tradisjonen tro i en rask og teknisk løype jeg vet passer meg bra. Tempoen på lørdag var som forventet, og uten den siste toppfarten er ikke 15min konkurransetid det helt store. Endte allikevel på 9. plass, og med små marginer fremover. Positiv overraskelse! På søndag sto rundbane for tur, og jeg håpet formen skulle være bedre etter enda en rolig uke. Dessverre var det fortsatt lite å trøkk å spa på med, og når jeg i tillegg fikk en luftetur over styret som resulterte i knekt sete var dagen over for min del.

DSC05187

Livet som syklist er det kuleste jeg vet om, jeg får reise mange nye steder, oppleve mye spennende og møte masse trivelige folk. Allikevel er det et tøft liv når ting ikke går etter planen. Jeg har jobbet knallhardt hele vinteren, og det er skikkelig surt å ikke få lønn for strevet. Jeg tror ikke det er så mye jeg mangler, men iveren har nok tatt overhånd og jeg mangler overskuddet som trengs for å gi full gass. Det er en ny opplevelse for meg, og jeg må prøve å ta lærdom av hva som ikke fungerte. Når ting er som de er, er det en kjedelig opplevelse å konkurrere, og derfor kjente jeg nå behovet for å koble av i et par dager før jeg starter treningen fra scratch igjen neste uke.

Det betyr at jeg ikke kjører EM, eller den neste runden i den Nordiske cupen. Jeg vil ikke presse meg videre fra ritt til ritt når ting ikke fungerer, og har begynt jobben med å omstille meg mot nye mål senere i sesongen. Nå den neste måneden står et par maratonritt på planen, både små og store. Det er lenge siden jeg har hatt tid til å prioritere maraton, så det er noe jeg gleder meg til! Deretter er det fullt fokus mot å være på topp igjen i NM i juni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s