NM Maraton

Torsdag kveld reiste jeg og lagkompis Thomas opp til Drevsjø i Femundsmarka for å forberede oss til Femundrittet, årets NM Maraton. Første gang for min egen del, så jeg var spent på hva som ventet.

13903385_10153650725261121_2051723180940807261_n

Fredag morgen våknet vi til flotte omgivelser rett utenfor hytteveggen. Lang frokost og fin natur = En god morgen. Fredagen ble videre brukt til gjennomkjøring av de siste stipartiene, klargjøring av utstyr og MYE mat. Er en stund siden jeg har konkurrert over 3t, så her skulle det hvertfall ikke stå på næringen. Med meg på turen hadde jeg også fått en helt ny hjelm fra Sweet Protection. Jeg ble faktisk veldig overrasket over at en aero-hjelm kan lufte så godt. Moro å få være med på testing av så bra utstyr!

Femundrittet byr ikke på så alt for mange høydemeter på sine 91km, men til gjengjeld mye fine stipartier og tungt underlag hvor ingenting kommer gratis. Det ble som ventet kjørt hardt fra bunn av den første bakken, og jeg merket med en gang at det gikk for fort helt i front. De raskeste gutta syklet rett og slett i en annen liga. Etter å ha prøvd å komme opp igjen til teten den neste halvtimen ble jeg liggende alene, og når jeg tapte tid på grusstrekkene skjønte jeg det eneste riktige var å vente på gruppen som kom bak. Tidvis ganske rolig tempo, men jeg og Bjørnstad satt fart hver gang det ble sti og motbakke. Vi fikk til et bra samarbeide og jeg syns det gikk jevnt unna. Fikk høre at en av gutta i front hadde fått det, og vi luktet bronsemedaljen hele veien tilbake mot Drevsjø.

Femund

På de siste lange stipartiene gir jeg full gass i front, og med 10km igjen har vi tatt igjen bronseplassen. Vi er nå en fin 4-mannsgruppe og jeg føler meg fortsatt sterk. Ned en enkel utforkjøring mister jeg kjedet i høy fart, og må frustrert se de 3 andre gutta rase avgårde. Får på kjedet igjen relativt kjapt, og kaster meg på sykkelen igjen. Full gass langs Drevsjø og etter 2km har jeg bare 4-5 sekunder opp igjen til gruppa. Da smeller den verste krampen jeg noensinne har hatt i høyre lår, og jeg måtte faktisk klikke ut beinet for å i det hele tatt få pedalene rundt. Da ryker tiden fort, og 2 ryttere til kom bakfra og passerte meg like før mål. Ser i ettertid at jeg tapte 4min på de siste 8km.

Dessverre var rittet tidlig over for Thomas, som hadde teknisk havari etter den første bakken. Kjipt, men han kommer sterkt tilbake neste helg!

Nå ligger jeg på sofaen hjemme og hele kroppen verker, men jeg er storfornøyd med å kjenne formen er på plass etter en knallbra treningssommer.  De neste helgene venter Grenserittet og Cykelvasan. Med konkurransetid ned mot 2,5t blir jeg det som sprint å regne. Gleder meg!

13882179_10153650725001121_5719276699343753962_n

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s