Maraton, grus og pizza

I norsk terrengsykling står august i grusens tegn. Det er i denne måneden våre største terrengritt står for tur, med mange mil på varierte grusveier. Jeg har alltid hatt det best på den smale sti(pun intended?), og ikke prioritert våre store maratonritt i særlig grad.

Etter fjorårets 6. plass i Birken har imidlertid revansjelysten vært stor, og de siste månedene har det vært fullt fokus mot å prikke inn formen mot disse ukene. Etter å ha gjennomført både Grenserittet og Cykelvasan må jeg si det er en svært god opplevelse å delta i disse arrangementene. Det blir en helt spesiell stemning med så mange deltagere og publikum, rett og slett folkefest!

20-45-32

Grus og fjell. Foto: Kristoffer Kippernes

Etter NM kjente jeg formen var veldig god, og helgen etter sto jeg på start og gledet meg til en god opplevelse i Grenserittet.

Vi ga full gass i de tekniske partiene underveis for å splitte feltet, og opp en bakke like før grensen fikk vi også en god luke. Den ble dessverre hentet inn, og etter mye jobbing i front av feltet var det klart at rittet skulle avgjøres i spurt. Gruppen var blitt såpass stor at det var vanskelig å holde oversikten, og når jeg ikke så noen fra laget i nærheten bestemte jeg meg for å gå til på egenhånd. Timet spurten perfekt, men kreftene holdt akkurat ikke inn. Ledet opp hele oppløpet, men på de siste 20 meterne klarte Wengelin å snike seg forbi. Surt å være så nærme, men samtidig sykt kult å føle meg sterk og prege rittet i front hele dagen!

08SPOGrenserittet_10-84-untitled+%2810+of+84%29

Nærme?

Helgen etter var duket for svenskenes store grusfest; Cykelvasan. Morsomt ritt med raske og varierte grusveier, ikke helt ulikt Grenserittet. Her hadde jeg bestemt meg for å være mer kynisk i bruk av kreftene mine, og sørge for å holde litt lenger i spurten. Med en flat løypeprofil ble det et veldig taktisk løp, og til tross for flere bruddforsøk ble vi alltid hentet inn på påfølgende flate. Hadde en av mine bedre dager på sykkelen, og kunne følge alle bruddforsøk ganske kontrollert.

24891cl16 2016-08-13 10-37-40

Med 3 mil igjen tenker jeg at nå må jeg inn i feltet og spare krefter, og i samme øyeblikk dundrer vi inn i en bratt knekker hvor favorittene drar til i front. Det er intens posisjonskamp i feltet, og jeg klarer ikke å komme meg i front før teten allerede har 30 sekunders luke. Den viser seg umulig å tette, skikkelig bittert. I front sitter det 5 mann, bak er vi 15. Men når det kun er to ryttere fra Sepura som vil være med å kjøre blir det vanskelig å utrette noe. Etter mye hard jobbing i front dukker plutselig resten av gruppa opp ved siden av oss når spurten nærmer seg. Slik løpet utviklet seg er jeg fornøyd med å bli andremann i spurten i vår gruppe og 7. plass totalt.

Under begge disse grusrittene valgte jeg å kjøre fulldemper. Det er snakk om flate, raske løyper med mye slagete underlag. Med en sykkel som tar unna alle slagene kan jeg konsentrere meg om å tråkke, og resultatet er mer effektiv sykling. Forstår meg ikke helt på alle som velger stiv gaffel disse helgene.

Apropos fulldemper, på Kalas Cup’en i Heggedal forrige uke fikk jeg for første gang teste den nye 2017 fulldempern til Hard Rocx. Trenger ikke si mer enn at det er noe å glede seg til! Drister meg til å si at det er den raskeste terrengsykkelen jeg har prøvd. Blir mye morsomme stiturer på den fremover! Du kan ta en bedre kikk på den på Birken-messen.

14079888_1517260511633385_4778088315835987818_n

 

 

Om 3 dager venter landets største(tror jeg) sykkelritt, Birken. Jeg stiller med god form, lett sykkel(stay tuned på Insta for bilder) og godt humør. Gleder meg til å gi gass over fjellet!

Etter de siste helgers maratonritt har jeg også gjort en artig oppdagelse. Superenkel forskning viser at jeg har uvanlig gode bein dagen derpå, etter å ha (over)spist hjemmelaget pizza. Og da snakker vi mengder som føles som flere kilo. Det har blitt en ganske velsmakende tradisjon 😉

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s