Første Norgescup-helg

Endelig er den morsomme sesongen i gang igjen! Dette var en helg jeg har gledet meg til lenge, og den sto til forventningene.

dsc09202

Klare for start dag 1

Dag 1 sto Spikkestad for tur, en rask løype med flere lange og rette strekker. Det ble satt høy fart fra start, og jeg klarte å holde meg innenfor skuddhold uten å svi av for mye krefter. Et par runder ut i løpet kom det første seriøse angrepet signert Erik Resell. Det gikk styggfort ut på slettene i motvind, og jeg klarte rett og slett ikke å svare. Brukte den første halvdelen av løpet på å kjempe for å komme a jour, men etter noen harde runder var jeg helt kokt. Samtidig fortsatte Erik med den høye farten i front. Jeg trillet kontrollert i mål som nr.2, men etter en real utklassing.

Det var få store utfordringer, men krevende å holde høy fart hele veien. Jeg satt opp sykkelen med min med FMB Sprint 2, helt rå dekk som har en sjeldent god kombinasjon av lav rullemotstand og bra svinggrep. Dekkene ble satt opp med relativt høyt trykk tilpasset de tørre og raske forholdene, 24psi i front og 25psi bak.

dsc09185

Hadde også gleden av å bli fotfulgt av Rojan Rundfahrts hoffotograf under forberedelsene 🙂

Dag 2 ventet Svelvik. En langt mer teknisk løype, bestående av krappe svinger og hyppige fartsendringer. Etter det fantastisk fine høstværet vi har hatt de siste ukene var allikevel også ritt 2 en rask affære. Jeg kjente meg sterk under oppvarmingen, og bestemte meg for å kline til fra start og utnytte teknikken min. Det ble tidlig klart at også denne dagen ble en kamp mellom meg og Erik. Det ble en jevnere kamp under ritt 2, og jeg følte meg sterk hele veien. Vi prøvde begge å rykke underveis, men ingen klarte å komme avgårde.

 

La etterhvert merke til hvor vi hadde våre sterke og svake sider, og prøvde å legge en smart plan før avslutningen av rittet. Jeg fikk Erik frem i front som jeg ville, men før jeg fikk muligheten til å overraske med nytt angrep hadde han åpnet en luke på 5 sekunder. Jeg kjempet med alt jeg hadde for å komme tilbake i tet, men tapte for en sterkere rytter. Også kult at lagkamerat Morten kom sterkt bakfra og sikret 3. plassen! Gleder meg til mange harde fighter de neste ukene nå.

Dag 2 var sykkelen satt opp med SSC Slalom. De dekkene sitter som borrelås på stier og fast underlag, en viktig forutsetning for å kunne gi gass hele veien. Ca 1psi lavere lufttrykk denne dagen for å takle stiene bedre.

Kort oppsummert en morsom helg med racing på skyhøyt nivå! Ser ut som vi virkelig har løftet nivået et godt hakk i år. Nå skal jeg gyve løs på en god treningsuke før sørlandet disker opp med NC helg 2 allerede nå til helgen. Jeg stiller med enda sterkere bein!

dsc01001

Helgen oppsummert i ett bilde

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s