EM neste

På søndag venter sesongens hovedmål. Årets EM i sykkelkross går i den franske byen Pontchateau. Jeg er klar, litt spent og gleder meg veldig.

LOGO_LONG

Det har vært mye planlegging og organisering for å få denne turen i boks. Det er foreløpig ikke noe eksisterende tilbud fra sykkelforbundet til oss som satser på sykkelkross, så det er vi utøvere selv som har stått på for å gjøre deltagelse i EM mulig. Jeg er også veldig takknemlig for våre foreldre som stiller opp frivillig og blir med oss nedover og tilrettelegger for at vi kan konsentrere oss om å sykle fortest mulig.

De siste par ukene har jeg trent hardt og kjørt mye ritt. Etter litt mer hvile de siste to ukene begynner overskuddet å komme, og beina kjennes bedre ut for hver dag. Det er et tøft startfelt som venter i Frankrike, det meste av verdensmestere og verdenscupvinnere er på start. Med andre ord har jeg ikke så stort fokus på resultatet, men skal gi alt jeg har og kjøre for en god opplevelse. Jeg har fremdeles tilgode å få fullføre et ritt mot verdenseliten, så det er naturligvis et stort mål.

14875867_10153861908331121_56158455_o

Splitter nye Colonel CXe er klar til dyst

Det ser ut som løypa for det meste er bred og rask, med utfordrende svinger og utforkjøringer. Vi norske starter litt bak i feltet, så en bred løype er en stor fordel for oss. Da gjelder det bare å ha beina for å komme seg fremover i starten. I tillegg til meg stiller Norge med Elisabeth Sveum i K-Elite, og to veldig lovende juniorer i Gabriel Slinger og Søren Wærenskjold.

 

Forrige helg var jeg i Sverige og fikk en god generalprøve før mesterskapet. På lørdagen var det UCI-ritt i Stockholm, etter sigende det sterkeste feltet i svensk krosshistorie. Rask og morsom løype, ikke helt ulik det som venter oss nå til helgen har jeg en mistanke om. Følte meg sterk hele veien, og satt med i en større tetgruppe fra start. Gruppen ble stadig tynnere, og de siste rundene var vi 3 ryttere som kjørte om seieren.

mg_1522

Svenske Henrik Jansson og Emil Hekele fra Tsjekkia virket begge sterke, men jeg fikk de nødvendige meterne over siste bakketopp og vant med solide 2 sekunder! Stor stas med første UCI-seier, og ikke minst første seier i den nye mestertrøya 🙂

Film fra avslutningen her: Youtube

På søndagen kjørte vi et ritt i Uppsala, i en mer teknisk krevende løype. Følte meg sterk lenge, men etter ca 45min fikk jeg problemer med giret og måtte kjøre sparkesykkel i noen minutter. Mistet teten, men fikk til slutt trillet inn til en 6. plass. Uansett nok en super gjennomkjøring! Nå gjenstår det bare å samle overskudd før avreise Frankrike.

mg_1556

Ser ut som det blir livestream fra rittene på søndag, følg med på Face for link!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s