NM Sykkelkross

Årets Norgesmesterskap ble arrangert av Grenland, i Skien Fritidspark. Det ble et verdig mesterskap, samt en rask og utfordrende løype dekket i en herlig miks av gjørme og snø.

Dette er det norske rittet på høsten jeg lader skikkelig opp til, og etter å ha fått juling av Erik hele høsten hadde jeg en plan om revansje når trøya står på spill og det gjelder som mest.

dsc02315

 Uken før NM sto de to siste rundene av NC for tur. Jeg hadde trent hardt hele uka, og gikk inn i helgen med stinne bein. Det gikk allikevel bra med en seier under under NC#5 i Tønsberg. Etter helgen var jeg skikkelig sliten. Det har ofte vært en suksessoppskrift tidligere med tunge bein uka før, og så hvile inn mot hovedmålet. Så var det også nå, og inn mot helgen kjente jeg det var stadig bedre trøkk i beina.

Kjenner på oppvarming og løypegjennomkjøring at kroppen spiller på lag, og bestemmer meg for å være offensiv fra start. Det er sleipe og krevende forhold i løypa, og da er det ofte en fordel å kunne være i front og ha kontrollen selv.

img_1436

Det går etter planen, og jeg tar teten fra start. Kjører relativt kontrollert den første runden, allikevel får jeg og Erik en liten luke ned til resten. Ut på runde 2 er jeg nedpå i en av de glatte svingene, og Erik får med en gang 5 sekunder. Jeg vet fra før at Erik er livsfarlig når han først får en luke, så her er det rett opp på sykkelen og full gass for å komme tilbake på hjulet.

img_1433

Beina svarer bra, og jeg får bra fart når jeg gir gass utover runden. Blir allikevel liggende med bare halvveis kontakt med Erik. Ser ut som dette skal bli en knallhard fight!

Halvveis ute på 3. runden hører jeg noen skrapelyder fra bakgiret i det jeg passerer pit’en. Rett etter jeg har passert smeller det. Både bakgiret og 4 eiker blir revet av, og verken hjul eller pedaler vil gå rundt.

15086966_10153913821711121_615741794_n

Reglene er slik at når du først er forbi pit’en får du ikke lov å gå tilbake, og må komme deg rundt løypa for egen maskin før du kan få ny sykkel. Jeg står i 2 sekunder og vurderer hvilke muligheter jeg har, før jeg finner ut at ingen av dem er særlig gode. Kaster sykkelen på nakken og tar fatt på en drøy km løping i stive sykkelsko. Det er ingen særlig hyggelig opplevelse, og rytter etter rytter suser forbi meg.

img_1448

Får til slutt kommet meg på en fungerende sykkel, men er nå håpløst langt bak og luften går litt ut av ballongen. Kjører resten av rittet uten å gå særlig dypt i kjelleren, men når man først har tatt turen tenker jeg det er like så greit å sykle noen runder, kross er tross alt gøy!

dsc02681

Til slutt blir jeg tatt ut av løpet mens jeg ligger på 13. plass. Erik tar en suveren og velfortjent seier! Bare vent til neste år, da skal jeg levere mer kamp.

Til helgen drar jeg ned til Belgia igjen for å kjøre World Cup i Koksijde. Der venter en legendarisk løype på sanddynene. Koser meg når vi sykler i sand, så det blir en kul opplevelse! Jeg er veldig klar for å avslutte sesongen med en liten opptur, men deretter skal det også bli godt å koble av litt.

koksijde

Koksijde 2014

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s